Tinnitus dag is uitgesteld. Bij voldoende belangstelling komt er nog een dag in 2023 in Arnhem.

Op een later tijdstip dit jaar geven Henriëtte Bakker, (Tinnitus Adem Therapeut, musicus en Slaaptherapeut) en Jeannette Uittenbogaard, (Fysiotherapeut, Bowentherapeut en Systeemopsteller) samen een cursus rond het thema Tinnitus en BETER SLAPEN”.  Er wordt onder andere gebruik gemaakt van het systeem van Maria Holl,  Tinnitus Adem Therapie. Door middel van de systeem-opstellingen kan je dieper duiken in de oorzaak van je tinnitus en/of slaapproblemen.

Je kunt al aangeven dat je belangstelling hebt.

Lokatie: De Vliegende Olifant, De Wetstraat 24, Arnhem

Tijdstip: van 10.00 uur tot 16.30

Kosten voor de dag inclusief lunch: €150,-  Een duoticket kost €250,-

Aanmelden: stuur een mail naar ">

We werken onder andere uit dit boek:

Beter slapen

Het boek is verkrijgbaar op de cursusdag en is inclusief een CD met ingesproken oefeningen. €17,50. Voor deelnemers aan de Tinnitus/SLAAPDAG: €10,- . Graag contant betalen.

Voor meer informatie over de Jeannette Uittenbogaart, kijk op https://fysiobowenpraktijkarnhem.nl/jeannette-uittenbogaard/

—————————————————————————————————————————–

De dag workshops in Antwerpen, Leeuwarden, Amsterdam, Nijmegen, Sittard, Driebergen, Amersfoort en Groningen zijn tot nader orde uitgesteld. 

NB: Wanneer je zelf het initiatief neemt en minimaal 4 deelnemers en een ruimte hebt, ben ik bereid in overleg op lokatie een groepsmiddag te geven. Neem contact op met:

————————————————————————————————————————————————-

Aanmeldcode: Antwerpen
Tijdstip: 16.30 tot 20.30
Kosten: € 75,-
Locatie: Iyengar Yoga Centrum, Verschansingsstraat 55 Antwerpen
Aanmelden:


Aanmeldcode: Leeuwarden
Tijdstip: 14.30 tot 18.30 uur
Kosten: € 75,-, en een duo ticket is € 65,- per persoon
Locatie: Yogacentrum Leeuwarden, Floris Versterstraat 2
Aanmelden via: 


Aanmeldcode: Sittard
Tijdstip: nader te bepalen
Kosten: € 75,-
Locatie: Aquamarijn  Steenweg 38, 6131 BE Sittard


Aanmeldcode: Amsterdam
Tijdstip: van 13.45 uur tot 17.30
Kosten: € 75,-   NB: Duoticket. Wanneer je je aanmeld met 2 personen en tegelijk betaald is het samen €130,-.
Locatie: DE ROOS, Centrum voor Bewustwording en Spiritualiteit, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam


Aanmeldcode: Amersfoort
Tijdstip: van 12.00 tot 16.00
Kosten: € 75,-
Locatie: Yogacentrum BINDI, Bergstraat 6, Amersfoort


Aanmeldcode: Groningen
Tijdstip: 13.30 – 17.30 uur
Kosten: € 75,-     2 personen samen € 140,-.  3 personen samen € 195,-
Locatie: De Borghoeve, Groningen
Aanmelden:  


 

 

DAGWORKSHOP  OSSENZIJL/WEERRIBBEN:

Aanmeldcode: Weerribben
Tijdstip: van 10.30 tot 16.00
Kosten: € 130,-, inclusief biologisch vegetarische lunch. Kom je met 2 personen, dan is het € 110,- per persoon. Samen € 220,-.
Locatie: YOGASTUDIO DE WEERRIBBEN, Oudeweg 113, Ossenzijl.
Aanmelden:  

Yogastudio DE WEERRIBBEN ligt midden in een magisch stil Natuurgebied. Ideaal gelegen voor mensen met hyperacusis! Adres: Oudeweg 113, Ossenzijl. Vanaf Ossenzijl en Kalenberg is de Studio lopend, per fiets of met de boot bereikbaar. Vanaf de parkeerplaats van de yogastudio in Kalenberg kan men worden opgehaald per boot. www.weerribben.eu 

De Tinnitus Training in de Yogastudio  “De Weerribben”  wordt gehouden op één van de stilste  plekken van Nederland. Wanneer u langer in dit gebied wilt blijven, dan is er voor enige deelnemers de mogelijkheid om een kamer te boeken in B&B De Imme. Dit kunt u zelf regelen via: www.bb-de-imme.nl

 


De Tinnitus Adem trainingen geven je de mogelijkheid om te ervaren hoe het TAT-systeem je kan helpen. De trainingen zijn tevens een ondersteuning voor de mensen die zelfstandig met het gelijknamige boek aan het werk zijn en persoonlijke feedback kunnen gebruiken. Beginners en gevorderden.

De Tinnitus Ademtherapie (TAT) is ontwikkeld door de Duitse bio-energetisch psychotherapeute; Maria Holl, in samenwerking met KNO-artsen. De methode baseert zich op mindfulness, oude Taöistische helingstechnieken en ademtechnieken. TAT is in 2012 wetenschappelijk onderzocht. Bij 80% van de proefpersonen werd een aantoonbare vermindering van klachten geconstateerd. De Tinnitus Trainingsdagen worden gegeven door Henriëtte Bakker. Zij is Tinnitus Ademtrainer en musicus. Tevens is zij ervaringsdeskundige.

Tijdens deze cursusmiddag gaan we uit van de Tinnitus NU.  Niet van de specifieke fysiologische aanleiding, die voor iedereen verschillend is. Dat zogeheten tinnitus-syndroom houdt zichzelf als het ware in stand, manifesteert zich meer en meer, voornamelijk in het hoofd en overvleugelt vaak het contact met de rest van het lichaam. Men bestaat  op een gegeven moment alleen nog maar uit een gonzend, zoemend en  knetterend hoofd. Met de TAT gaan we het lichaam-geest contact herstellen door de aandacht zo veel mogelijk weg te leiden uit het hoofd, naar de aarde toe. Al ademend wortelen we ons lichaam weer, we gaan het weer bewonen en krijgen weer een eenheidsgevoel. We krijgen grip op de “Overdrive” waarin de tinnitus ons hele wezen zet en nemen ons lichaam weer innerlijk en uiterlijk waar. Dit kan de focus op de tinnitus flink verminderen en daardoor de leefkwaliteit verbeteren.

Na afloop van een workshop ga je naar huis met een oefenplan. Ga daarmee thuis dagelijks aan de slag en krijg zo weer meer grip op je eigen helende vermogens. Het is een weg die je bewandelt met als doel om zelf weer meer zeggenschap te krijgen over de kwaliteit van je leven. Die zeggenschap maakt dat veel mensen hun eigen innerlijke stilte weer kunnen ervaren, los van de tinnitus. En die stilte kan je uitbreiden, door te oefenen, door goed naar je lichaam te luisteren. Door grip te krijgen op je eigen energiestromen.

___________________________________________________________________

 


 


Een ervaring van een deelnemer na een van de workshops: Jouw workshop van gisteren was echt een cadeautje! Ik heb als een roos geslapen gisteren nacht. Zo ontspannen…al de moeheid die in mijn lichaam was is er uitgekomen.

Over de methode “BETER SLAPEN”

BETER SLAPEN is een slaaptherapie die ontwikkeld is door de Duitse bio-energetische psychotherapeute Maria Holl die ook de Tinnitus Adem Therapie heeft ontwikkeld. De therapie gaat uit van een lichaamsgeorienteerse combinatie van bewustzijn, traditionele Chinese geneeskunde, zelfmassage en mindfulness gerelateerde ontspanningstechnieken. Het systeem is deels geinspireerd op het gedachtengoed van Hetty Draayer. Henriëtte Bakker heeft veel ervaring met de zeer effectieve oefeningen die Maria Holl heeft ontwikkeld, omdat er een overlap is in beide systemen. Henriëtte Bakker is de vertaalster van het boek BETER SLAPEN. Kerngedachte is om te leren hoe men zelf zijn/haar lichaam en geest in een ontspanningsstaat kan brengen, de zogeheten Alphastaat. Een privéles “Beter Slapen” kost €120,- en duurt 1,5 uur. Dit is inclusief het boek van Maria Holl.


 

VOOR ZANGERS EN MUSICI: 

WORKSHOP TAT VOOR (amateur en profi) KOORZANGERS EN MUSICI  in DRIEBERGEN. De cursus is zeker ook voor niet-musici toegankelijk!! Er wordt geen muziek gemaakt.

Leiding:  Henriëtte Bakker, Tinnitus Adem Therapeute en musicus en Madeleine Ingen Housz, zangtherapeut en dirigent.
Aanmeldcode: Driebergen
Tijdstip: 10.30 tot 17.00
Kosten: € 95,- inclusief lunch
Locatie:  ‘T Haagje 1 Driebergen
Aanmelden via:
www.passieprojecten.nl. Bel voor meer info: 06 40865583

Regelmatig melden zich mensen die  last hebben van tinnitus en dat als hinderlijk ervaren wanneer ze in een koor zingen of in ensembles musiceren. Op de cursus “TAT voor musici en koorleden” van vrijdag 29 november 2019 in Driebergen leert men technieken uit de Tinnitus Adem Therapie en vanuit het lichaamsgericht musiceren om het plezier in zingen of spelen met een gehoorprobleem te verbeteren. De Tinnitus Adem Therapeute/musicus, Henriëtte Bakker zorgt ervoor dat zangers en musici zelf kunnen ondervinden dat de op deze dag aangeboden ontspanningsoefeningen het makkelijker maken om stressvrij en vrijuit te kunnen zingen of musiceren tijdens koorrepetities en uitvoeringen. Een dag voor iedereen die minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

 

——————————————————————————————————————————————-

WORKSHOPS ZAANDAM:  zie:  www.tinnitusademtherapie.eu door Lia Kok
Contact met Lia kok: 06 15472892


gehoorbotjes in verhouding tot een lucifer

Hierboven ziet u uw gehoorbeentjes, hamer, aambeeld en stijgbeugel naast 2 lucifers.Kijk hoe wonderbaarlijk mooi, maar ook kwetsbaar deze kleine kunststukjes zijn gemaakt door de natuur.