TAT trainingen: vrijdag 29 november Driebergen / 25 januari Amsterdam

De Tinnitus Adem trainingen geven je de mogelijkheid om te ervaren hoe het TAT-systeem je kan helpen. De trainingen zijn tevens een ondersteuning voor de mensen die zelfstandig met het gelijknamige boek aan het werk zijn en persoonlijke feedback kunnen gebruiken. Beginners en gevorderden.


Vrijdagmiddag 29 november 2019

WORKSHOP TAT VOOR (amateur en profi) KOORZANGERS EN MUSICI  in DRIEBERGEN. De cursus is zeker ook voor niet-musici toegankelijk!! Er wordt geen muziek gemaakt.

Leiding:  Henriëtte Bakker, Tinnitus Adem Therapeute en musicus.
Aanmeldcode: Driebergen
Tijdstip:  13.30 tot 17.30 uur
Kosten: € 60,-
Locatie:  ‘T Haagje 1 Driebergen
Aanmelden via: tinnitusademtherapie@gmail.com
www.passieprojecten.nl. Bel voor meer info: 06 40865583


Een ervaring van een deelnemer na een van de workshops: Jouw workshop van gisteren was echt een cadeautje! Ik heb als een roos geslapen gisteren nacht. Zo ontspannen…al de moeheid die in mijn lichaam was is er uitgekomen.


 

Regelmatig melden zich mensen die  last hebben van tinnitus en dat als hinderlijk ervaren wanneer ze in een koor zingen of in ensembles musiceren. Op de cursus “TAT voor musici en koorleden” van vrijdag 29 november 2019 in Driebergen leert men technieken uit de Tinnitus Adem Therapie en vanuit het lichaamsgericht musiceren om het plezier in zingen of spelen met een gehoorprobleem te verbeteren. De Tinnitus Adem Therapeute/musicus, Henriëtte Bakker zorgt ervoor dat zangers en musici zelf kunnen ondervinden dat de op deze dag aangeboden ontspanningsoefeningen het makkelijker maken om stressvrij en vrijuit te kunnen zingen of musiceren tijdens koorrepetities en uitvoeringen. Een dag voor iedereen die minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

 


WORKSHOP GRONINGEN,verplaatst naar vrijdag 27 maart 2020, TAT en Qi Gong, in samenwerking met Arianne de Zwart, Chi Neng/Qi Gong

Aanmeldcode: Groningen 27-3-2020
Tijdstip: 10.00 -17.00
Kosten: € 95,-
Locatie: De Borghoeve, Groningen
Aanmelden:  tinnitusademtherapie@gmail.com
Zie ookhttps://www.ariannedezwart.nl/aanmelden/

Tijdens deze cursusdag gaan we niet alleen uit van de Tinnitus NU.  We gaan aandacht besteden aan hoe we in het leven staan. Aan de pijn die we soms door tegenslagen moeten zien te plaatsen en te overwinnen. Er investeren in de basis van ons eigen leven, uitgande van een gezonde body-maind houding. We maken gebruik van de oefeningen van de Maria Holl Methode, die ook zo effectief blijkt te zijn voor mendsen met tinnitus.  Niet van de specifieke fysiologische aanleiding, die voor iedereen verschillend is. Dat tinnitus-syndroom houdt zichzelf als het ware in stand, manifesteert zich meer en meer, voornamelijk in het hoofd. Overvleugelt vaak het contact met de rest van het lichaam. Men bestaat op een gegeven moment alleen nog maar uit een gonzend, zoemend en knetterend hoofd. Met de TAT gaan we het lichaam-geest contact herstellen door de aandacht zo veel mogelijk weg te leiden uit het hoofd, naar de aarde toe. Al ademend wortelen we ons lichaam weer,  we gaan het weer bewonen en krijgen weer een eenheidsgevoel. We krijgen grip op de “Overdrive” waarin de tinnitus ons hele wezen zet en nemen ons lichaam weer innerlijk en uiterlijk waar. En als we dat bereikt hebben dan is ons systeem klaar om te ervaren wat de Chi Neng ons kan brengen.

Na afloop ga je naar huis met een oefenplan. Ga daarmee thuis dagelijks aan de slag en krijg zo weer meer grip op je eigen helende vermogens. Het is een weg die je bewandelt met als doel om zelf weer meer zeggenschap te krijgen over de kwaliteit van je leven. Die zeggenschap maakt dat veel mensen hun eigen innerlijke stilte weer kunnen ervaren, los van de tinnitus. En die stilte kan je uitbreiden, door te oefenen, door goed naar je lichaam te luisteren. Door grip te krijgen op je eigen energiestromen.


WORKSHOP AMSTERDAM, op zaterdag 25  januari 2020

Aanmelden: voor de workshop in Amsterdam graag via: tinnitusademtherapie@gmail.com
Aanmeldcode: Amsterdam 25-1-2020
Tijdstip: van 13.45 uur tot 17.30
Kosten: € 60,-
Locatie: DE ROOS, Centrum voor Bewustwording en Spiritualiteit, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam


WORKSHOP DE WEERRIBBEN: vrijdag 21 februari 2020

Aanmeldcode: Weerribben februari 2020
Tijdstip: van 11.00 tot 15.30
Kosten: € 80,-, inclusief biologisch vegetarische lunch
Locatie: YOGASTUDIO DE WEERRIBBEN, Oudeweg 113, Ossenzijl.
Aanmelden:  tinnitusademtherapie@gmail.com

Betaling: via banknummer NL 37 TRIO 0198300158 t.n.v. H.T.M. Bakker met vermelding van naam en workshopcode.

Yogastudio DE WEERRIBBEN ligt midden in een magisch stil Natuurgebied. Ideaal gelegen voor mensen met hyperacusis! Adres: Oudeweg 113, Ossenzijl. Vanaf Ossenzijl en Kalenberg is de Studio lopend, per fiets of met de boot bereikbaar. Vanaf de parkeerplaats van de yogastudio in Kalenberg kan men worden opgehaald per boot. www.weerribben.eu 

De Tinnitus Training in de Yogastudio  “De Weerribben”  wordt gehouden op één van de stilste  plekken van Nederland. Wanneer u langer in dit gebied wilt blijven, dan is er voor enige deelnemers de mogelijkheid om een kamer te boeken in B&B De Imme. Dit kunt u zelf regelen via: www.bb-de-imme.nl


Toelichting op de workshops:

De Tinnitus Ademtherapie (TAT) is ontwikkeld door de Duitse bio-energetisch psychotherapeute; Maria Holl, in samenwerking met KNO-artsen. De methode baseert zich op mindfulness, oude Taöistische helingstechnieken en ademtechnieken. TAT is in 2012 wetenschappelijk onderzocht. Bij 80% van de proefpersonen werd een aantoonbare vermindering van klachten geconstateerd. De Tinnitus Trainingsdag op vrijdag 21 juni wordt gegeven door Henriëtte Bakker. Zij is Tinnitus Ademtrainer en musicus. Tevens is zij ervaringsdeskundige.

Tijdens deze cursusmiddag gaan we uit van de Tinnitus NU.  Niet van de specifieke fysiologische aanleiding, die voor iedereen verschillend is. Dat zogeheten tinnitus-syndroom houdt zichzelf als het ware in stand, manifesteert zich meer en meer, voornamelijk in het hoofd en overvleugelt vaak het contact met de rest van het lichaam. Men bestaat  op een gegeven moment alleen nog maar uit een gonzend, zoemend en  knetterend hoofd. Met de TAT gaan we het lichaam-geest contact herstellen door de aandacht zo veel mogelijk weg te leiden uit het hoofd, naar de aarde toe. Al ademend wortelen we ons lichaam weer, we gaan het weer bewonen en krijgen weer een eenheidsgevoel. We krijgen grip op de “Overdrive” waarin de tinnitus ons hele wezen zet en nemen ons lichaam weer innerlijk en uiterlijk waar. Dit kan de focus op de tinnitus flink verminderen en daardoor de leefkwaliteit verbeteren.

Na afloop van een workshop ga je naar huis met een oefenplan. Ga daarmee thuis dagelijks aan de slag en krijg zo weer meer grip op je eigen helende vermogens. Het is een weg die je bewandelt met als doel om zelf weer meer zeggenschap te krijgen over de kwaliteit van je leven. Die zeggenschap maakt dat veel mensen hun eigen innerlijke stilte weer kunnen ervaren, los van de tinnitus. En die stilte kan je uitbreiden, door te oefenen, door goed naar je lichaam te luisteren. Door grip te krijgen op je eigen energiestromen.

___________________________________________________________________

WORKSHOP TAT LEEUWARDEN: vrijdag in 2020

Aanmeldcode: Leeuwarden
Tijdstip: 14.30 tot 18.30 uur
Kosten: € 60,-
Locatie: Yogacentrum Leeuwarden, Floris Versterstraat 2
Aanmelden via: tinnitusademtherapie@gmail.com


WORKSHOP AMERSFOORT: zaterdag in 2020

Aanmeldcode: Amersfoort 2020
Tijdstip: van 12.00 tot 16.00
Kosten: € 60,-
Locatie: Yogacentrum BINDI, Bergstraat 6, Amersfoort
Aanmelden:  tinnitusademtherapie@gmail.com


WORKSHOP SITTARD, zaterdag in 2020

Aanmeldcode: Sittard
Tijdstip: nader te bepalen
Kosten: € 60,-
Locatie: Aquamarijn  Steenweg 38, 6131 BE Sittard
Aanmelden:  tinnitusademtherapie@gmail.com


WORKSHOP NIJMEGEN, datum volgt 2020

Aanmeldcode: Nijmegen
Tijdstip: nog te bepalen
Kosten: € 60,-
Locatie: nog te bepalen
Aanmelden:  tinnitusademtherapie@gmail.com


WORKSHOP ANTWERPEN,  zaterdag in mei 202o

Aanmeldcode: Antwerpen: mei-2020
Tijdstip: 14.00 -17.30
Kosten: € 60,-
Locatie: Iyengar Yoga Centrum, Verschansingsstraat 55 Antwerpen
Aanmelden: tinnitusademtherapie@gmail.com

 

Over de methode BETER SLAPEN

BETER SLAPEN is een slaaptherapie die ontwikkeld is door de Duitse bio-energetische psychotherapeute Maria Holl die ook de Tinnitus Adem Therapie heeft ontwikkeld. De therapie gaat uit van een lichaamsgeorienteerse combinatie van bewustzijn, traditionele Chinese geneeskunde, zelfmassage en mindfulness gerelateerde ontspanningstechnieken. Het systeem is deels geinspireerd op het gedachtengoed van Hetty Draayer. Henriëtte Bakker heeft veel ervaring met de zeer effectieve oefeningen die Maria Holl heeft ontwikkeld, omdat er een overlap is in beide systemen. Henriëtte Bakker is de vertaalster van het boek BETER SLAPEN. Kerngedachte is om te leren hoe men zelf zijn/haar lichaam en geest in een ontspanningsstaat kan brengen, de zogeheten Alphastaat.

Al deze workshops zijn ook geschikt ter ondersteuning van privéles TAT of een andere tinnitus therapie zoals TRT.


WORKSHOPS ZAANDAM:  zie:  www.tinnitusademtherapie.eu

Locatie: Yoga Sonja Smit in De Bedrijvige Bij, Lagendijk 1-3 Koog aan de Zaan
Aanmelden via Lia Kok
Contact met Lia kok: 06 15472892 en www.tinnitusademtherapie.eu


gehoorbotjes in verhouding tot een lucifer

Hierboven ziet u uw gehoorbeentjes, hamer, aambeeld en stijgbeugel naast 2 lucifers.Kijk hoe wonderbaarlijk mooi, maar ook kwetsbaar deze kleine kunststukjes zijn gemaakt door de natuur.