Tinnitus Adem Therapie. Wat is TAT?

De Tinnitus-Ademtherapie nach Holl® (TAT) ontstond al in 1995. De psychotherapeute en bio-resionantieexpert Maria Holl ontwikkelde de therapie in samenwerking met KNO arts Herbert Philips door oefeningen uit  Oosterse en Westerse ontspanningstechnieken en kinesiologische therapiemethoden te combineren. Zij maakte gebruik van de bio-energetica van Alexander Lowen, de meditatie en gewaarwordingsoefeningen van Hetty Draayer, de Taoïstische oefeningen die al duizenden jaren in China gebruikt worden in geneessystemen en een aantal zelfmassage en ontspanningstechnieken. In de 30 jaar dat de TAT nu bestaat is er veel onderzoek gedaan naar het fenomeen TINNITUS. Deopgedane nieuwe inzichten hebben geleid tot het ontwikkelen van nieuwe oefeningen die vooral tot doel hebben om het zenuwstelsel te kalmeren.

Alle oefeningen hebben tot doel om de energie in ons lichaam beter te laten doorstromen waardoor de druk op oren en hersenen afnemen kan. Ook leer je in de TAT methode om je lichaam veel bewuster te ervaren. Je komt in je Felt Sence. Tevens is er veel aandacht voor zelfmassage. De huid is het grootste en na de hersenen misschien ook wel het belangrijkste orgaan. Aanraking van de huid zet processen in werking die niet alleen voor een algemeen welbehagen zorgen, maar ook voor een betere gezondheid.

Het aanraken zorgt voor een directer contact met het onderbewustzijn dat daardoor ontvankelijker wordt voor positieve opdrachten. Mindfulness en NLP werken ook met deze positieve opdrachten. Verder zijn er in de TAT oefeningen, waarbij je als het ware je oor te luisteren legt in  je lichaam. Alle oefeningen hebben een relatie met het gehoor, hoewel je ze met je hele lichaam en geest uitvoert. De oefeningen verminderen tinnitus, hyperacusis en draaiduizeligheid.

gehoorbotjes in verhouding tot een lucifer

Hier ziet u een filmpje over de werkwijze van Maria Holl