Oorsuizingen zelf verminderen

De Tinnitus-Ademtherapie nach Holl® (TAT) ontstond in 1995. De psychotherapeute Maria Holl ontwikkelde de therapie door oefeningen uit  Oosterse en Westerse ontspanningstechnieken en kinesiologische therapiemethoden te combineren. De oefeningen hebben tot doel om de energie in ons lichaam beter te laten doorstromen. Alle oefeningen hebben een relatie met het gehoor. Lees hier meer over Tinnitus Adem Therapie.

CD: Tinnitus Verminderen: nu echt uitverkocht!

Bovenstaande CD  is uitverkocht. De CD die bij het boek “BETER SLAPEN” zit is uitermate geschikt als opvolger. De oefeningen zijn afkomstig van hetzelfde systeem als de TAT. De CD is alleen in combinatie met het boek “Beter Slapen” verkrijgbaar voor 17,50 euro.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe CD met TAT oefeningen. Verkrijgbaar vanaf eind april 2018

Tinnitus Adem Therapie en Musici

Musici, zowel in de pop als in de klassieke muziek, stellen zichzelf beroepsmatig gedwongen bloot aan meer decibellen dan vaak goed voor hun oren is. In het algemeen geldt dat korte blootstelling aan harde volumes net zo veel schade kan veroorzaken als langdurige middelmatige blootstelling aan geluid. Dit laatste is bij orkestmusici zeer vaak het geval. Lees meer over Tinnitus Adem Therapie en Musici.

Gehoorbeschadiging en het uitgaansleven

De nationale Hoorstichting kan op basis van 17.000 online oorchecks concluderen dat 38% van de deelnemende jongeren gehoorschade hebben. De schade kan zich behalve door een verminderd gehoor ook uiten in een tijdelijke of permanente piep in het oor: Tinnitus. Lees meer over Gehoorbeschadiging en het uitgaansleven.

Maria Holl: grondlegger van Tinnitus Adem Therapie (TAT®)

Al meer dan 20 jaar werkt de succesvolle auteur Maria Holl aan de ontwikkeling van TAT®. Haar inzichten over het zelf verminderen van tinnitus zijn een mijlpaal in de huidige tinnitusbehandelmogelijkheden. Lees meer over Maria Holl.

Er is ook een Duitse Wikipedia pagina: Kijk op wikipedia.org