Muziekpraktijk van Henriëtte Bakker, Duo Serena

Duo Serena
Duo Serena

Henriëtte Bakker geeft blokfluit, ensemble en historische fagotlessen. Zij heeft een zeer uitgebreide ervaring met het coachen van beroepsmusici en gevorderde amateurgroepen. Door jarenlang muzikale zomercursussen in Frankrijk, Israël, Italië en Nederland te geven kan zij groepen helpen zichzelf verder te ontwikkelen. Heeft u interesse in een van deze muzieklessen van haar, al dan niet in groepsverband, neem dan even contact op. Privéles kost €55,- per uur. De kosten van de groepslessen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. De lessen vinden plaats op de Wielakkerstraat 12, midden in het centrum van Arnhem of in een door de groep bepaalde ruimte, bijvoorbeeld een kerk, als er een orgel nodig is.  Reistijd en reiskosten zijn voor rekening van het ensemble.

Als fagottist speelde Henriëtte Bakker in vele gerenommeerde Oude Muziek orkesten en ensembles. Met Musica  Antiqua Köln onder leiding van Reinhard Goebel gaf zij vele concerten. Van de CD’s die zij opnam met Musica Antiqua Köln werden de Dresden Concerti van Johann David Heinichen met een Edison beloont. Via Spotify zijn deze te beluisteren. Verder werkte o.a. zij mee aan opnames van de componiste Gluck (Alessandro) en Rebel (Les Éléments).

Ook met La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuiken maakte ze tournees in heel Europa. Ze is te horen op diverse CD’s met Haydn symfonieën.

Zij speelde tevens met Ottetto Amsterdam. Met deze groep nam zij de Serenade van Wolfgang Amadeus Mozart, de Gran Partita, op. Als fagottiste en blokfluitiste van de Accademia Amsterdam is zij te horen op de CD: A Choice Collection of Dances, een CD die een 10 kreeg in het blad “Luister”. Met Sytse Buwalda en The Dutch Baroque Orchestra speelt zij de solo’s van onder andere “Pena Tiranna”, de prachtige aria uit Händel’s opera Amadigi. Mt dit orkest werden nog vele andere CD’s gemaakt.

Met de harpiste Marian de Haer vormt zij het ensemble DUO SERENA. Hiermee verzorgt zij onder andere schoolconcerten, kinderconcerten, koffieconcerten en gelegenheidsmomenten. Prijs op aanvraag.

Henriëtte Bakker, Wielakkerstraat 12, 6811 DB Arnhem.
06-26488182, en 026-3510902
e-mail: 
Kamer van Koophandel nummer: 09-210444-000

Boom met twee fagotten