Tinnitus Adem Training. 3 x 3 uur in Arnhem. Vanaf september 2024

Tinnitus Adem Training groepslessen in Arnhem

Tinnitus Adem Therapie in groepsverband in Arnhem. Vroegboekkorting €25,- bij inschrijven vóór augustus 2024.

Zaterdag in september 2024 start  er  een nieuwe cursus van 3 groepslessen van 3 uur in Arnhem.  Tijdens deze cursus werken we met de oefeningen van de  “De Tinnitus Ademtherapie”. U krijgt voor elke week een hand-out mee om thuis te oefenen. 12 weken lang. Door middel van de Tinnitus Adem Training kunt u uw zelfhelend vermogen optimaal activeren en daarmee uw tinnitus of hyperacusis verminderen. De middagen zijn eens per maand. Tussendoor oefent men thuis.  Aanmelden kan nog.  Doordat het slechts 3 middagen zijn, is het voor mensen die niet uit de omgeving van Arnhem wonen ook mogelijk om deel te nemen. Kijk hier voor de ervaringen van deelnemers uit eerdere groepen

Aanmelden: graag door een mail te sturen naar:  
Aanmeldcode: Groep III Arnhem 2024
Locatie: In Arnhem in de Vliegende Olifant. De Wetstraat 24.
Kosten:  € 275,-  (aanbetaling is € 50,- Wanneer je je met 2 personen tegelijk aanmeldt, krijg je beiden €25,- korting. )
Data: va september van half 2 tot half 5.

Betaling: Rekeningnummer NL37 TRIO 0198300158 t.n.v. H.T.M. Bakker.                                                                                                                   Vermeld s.v.p. de aanmeldcode. Groep  III  2024 Arnhem 

Het meedoen aan een groep geeft je de mogelijkheid om de werking van de Tinnitus Adem Therapie te ervaren. Binnen de weken dat je meedoet oefen je thuis ELKE DAG minimaal 20 minuten. Het effect van de Tinnitus Adem Therapie kan je zelf in de hand nemen door dit echt consequent te doen. In die periode zal je waarschijnlijk niet je tinnitus volledig kwijtraken. Je kunt wel merken wat het effect is op je kwaal van een verminderde druk in je hoofd, een rustigere geest, een beter slaappatroon en je leert een aantal oefeningen die je in gevallen van heftige tinnitus kunt gebruiken om het beter onder controle te krijgen. Je gaat er mee leren leven! Mocht je geïnteresseerd zijn, meld je dan aan via:


In een vorige groep was een deelnemer die de ochtend na de eerste les tinnitusvrij wakker werd! De meeste deelnemers slapen al snel weer stukken beter! Kijk hier voor ervaringen van cliënten met de Tinnitus Adem Training

 


Toelichting Tinnitus Adem Training:

Wanneer u last heeft van tinnitus dan bent u zeker niet de enige in Nederland of België. Gemiddeld heeft 20% van de West-Europese bevolking last van oorsuizingen. Bij sommigen is dit zo heftig dat hun levenskwaliteit er onder lijdt. Ook hyperacusis, een grote overgevoeligheid voor normale geluiden, komt tegenwoordig steeds vaker voor. Meestal is er geen duidelijke fysiologische “oor”zaak te vinden voor de tinnitus of hyperacusis. Ook als dat wel zo is kan stress de tinnitus zeer versterken.

Wetenschappelijk onderzoek
Sinds de jaren 90 wordt er in Duitsland gewerkt aan een alternatieve therapie om tinnitus te verminderen. Het initiatief hiervoor ging uit van de bio-energetisch psychotherapeute Maria Holl in samenwerking met KNO-specialist Herbert Phillips, in die tijd werkzaam in de HNO kliniek van Aachen. Het resultaat was De Tinnitus Adem Therapie, TAT nach Holl®. Vanaf het begin bleek de methode effectief te zijn.

Tinnitus verminderen
Patiënten zagen verbeteringen in hun algehele geestelijke toestand. Hierdoor bleek de hinderlijke aanwezigheid van de tinnitus te verminderen. Een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van TAT uit 2012, uitgevoerd door de Universiteit van Regensburg, geeft aan dat 80% van de deelnemers aan het onderzoek, met behulp van TAT een significante vermindering van hun tinnitus bereikten. Een van de initiatiefnemers van dit onderzoek was Dr. med. Berthold Langguth, van het Tinnitus Zentrum Universität Regensburg. TAT nach Holl® wordt aanbevolen door de Duitse Tinnitusliga.

Uitgangspunten Tinnitus Adem Therapie
De Tinnitus Adem Therapie gaat uit van het geheel van lichaam en geest. De huidige neurowetenschappelijke inzichten over tinnitus laten zien dat er in de hersendelen
waar het binnenkomende geluid verwerkt moet worden meer activiteit zichtbaar is. Het is alsof de hersenen zelf geluid produceren. Dit levert vaak psychische en fysieke stress op. Het gevolg is dat de tinnitus steeds meer op de voorgrond treedt.

Tinnitus genereert stress, en stress genereert meer tinnitus
De stress die dit geeft, maakt meestal dat de kwaal erger en erger wordt en helaas steeds meer stress genereert. Dit verschijnsel kan het zicht op de werkelijke oorzaak van de kwaal vertroebelen. Welk deel is stress en welk deel van het oorsuizen of de hyperacusis komt door de fysiologische oorzaak? Zowel de bomen als het bos worden in een mist gehuld.

Wat voor vrijwel iedereen die getroffen is door tinnitus of hyperacusis geldt, is dat de stress op een gegeven moment in het lichaam wordt opgeslagen. Het wordt steeds lastiger om het verschil te voelen tussen de stress gerelateerde tinnitus/hyperacusis of de fysiologische problematiek. Het hele lichaam kan in een staat van arousal komen en de patiënt krijgt verschillende klachten die ook bij een burn-out op kunnen treden, slapeloosheid, concentratiegebrek, vergeetachtigheid, depressie etc.

Stress leren afvloeien
De lichaamsenergie zit bij tinnituspatiënten vrijwel altijd te veel in het hoofd. De oefeningen die Maria Holl ontwikkelde blijken een bijzonder gunstig effect te hebben op de stressniveaus van tinnituspatiënten. Met TAT nach Holl® kan men de overtollige energie uit het hoofd afvloeien naar de aarde toe.

Gerichte oefeningen
De oefeningen  in de Tinnitus Adem Training zijn voor een groot deel afkomstig uit de bio-energetica, mindfulness en uit de Taoïstische genezingstraditie. Men begint ermee om het lichaam weer voelbaar te maken. Weg met de aandacht uit het hoofd. De focus wordt verlegt naar beneden: de benen, de voeten, de aarde. De ademhaling wordt ingezet om een completer lichaamsbewustzijn te creëren. Met behulp van de uitademing worden stress en angst losgelaten door middel van aarding. In de uitademing neemt men de overdaad aan energie uit het hoofd mee naar beneden. Er ontstaat dan ruimte in het hoofd. De slaap verbetert. Serotonine niveaus worden hoger. Depressies verminderen. De tinnitus gaat geleidelijk aan een minder dominante rol spelen. Door dagelijks consequent te oefenen krijgt men weer grip op zijn eigen levenskwaliteit. In principe zijn de oefeningen eenvoudig en voor vrijwel iedereen uit te voeren.

 

koraal in handen