Tinnitus of Slaap-Therapie door Henriette Bakker

Henriette BakkerHenriëtte Bakker werd in maart 2011 getroffen door sudden deafness aan haar linkeroor. Van de ene op de andere dag kon zij haar werk als uitvoerend  musicus niet meer uitoefenen. De tinnitus die zij overhield na het deels herstellen van de sudden deafness heeft zij succesvol kunnen verminderen met de tinnitus therapie methode van Maria Holl (TAT).

Zij heeft naar aanleiding hiervan de opleiding bij Maria Holl gevolgd en is nu gecertificeerd therapeute in Tinnitus Therapie. Zij is ook trainer voor mensen die aan slapeloosheid leiden. De Maria Holl Methode waarmee Henriëtte werkt is zeer effectief bij slaapproblemen, omdat deze methode met het hele body/mind-systeem werkt. Ook dit is een systeem waarbij men zelf thuis oefenen moet. Het boek “Beter Slapen” met CD van Maria Holl wordt als leiddraad gebruikt.

Henriëtte vertelt hier haar persoonlijke verhaal over haar ervaring met Tinnitus, hyperacusis en draaiduizeligheid.

Muzieklessen en Ademcoaching met de blokfluit.

Henriëtte Bakker geeft tevens blokfluit, ensemble en historische fagotlessen. Ook ademcoaching door middel van het bespelen van de blokfluit is mogelijk. Dit kan verlichting bij verschillende problemen in het ademhalingscentrum. Zij heeft een zeer uitgebreide ervaring met het coachen van beroepsmusici en gevorderde amateurgroepen. Mail naar: http://henriettetmbakkergmail.com